Tips og råd

Under finner du noen tips og råd ved flytting som kan være aktuelle i forbindelse flytteprosessen.

Har du andre spørsmål rundt flytteprosessen så ta kontakt på telefon eller e-post. Vi vil gjøre alt for å hjelpe deg slik at prosessen blir så enkel som mulig.

flytteforespørsel express

Vi anbefaler at du følger disse tipsene:

• Bruk ulike størrelser på eskene – store esker for lette ting – små esker for tunge ting.

• Eskene bør ikke veie mer enn 25 kg.

• Eskene må fylles helt opp – dette for å bli mest mulig stabil.

• Merk eskene godt med hva de inneholder – dette er viktig for riktig stabling på flyttebilen- samt levering til riktig rom i ny bolig.

• Unngå å blande ulikt innhold i samme eske – f.eks bøker og glass bør ikke pakkes i samme eske. Dette fordi innholdet tåler forskjellig belastning.

• Brannfarlige/etsende stoffer, beholdere for væske bør ikke pakkes sammen med annet flyttegods. Dette på grunn av fare for søl og forsikringsmessige forhold.

• Tape igjen eska når den er full. Ikke bruk esker uten lokk.

• Ikke pakk så mye i esken at det blir kul på lokket.

• Klær kan pakkes i søppelsekker – bruk da gjerne 2 sekker utenpå hverandre slik at det er mindre sjanse for at klær kan ramle ut.

Flytteesker selges i mange butikker, men vi vil anbefale kundene å høre med flyttebyrået om kjøp av esker i forskjellige størrelser. Steder hvor man kan kjøpe flytteesker er IKEA, Chlas Ohlson, Biltema, Europris med flere. Du kan også spørre vanlige butikker om overskuddskasser som de kan gi deg gratis. 

Hvordan pakke flatskjerm TV?

Beste løsning er å benytte originalemballasje som tv kom i. Dersom den er kastet, anbefaler vi at tv emballeres i bobleplast først, og deretter papp utenpå. Pakkeutstyr kan kjøpes hos lokalt flyttebyrå, Staples, Clas Ohlsson med flere.

Pakking av senger:

Senger har etter hvert blitt ett av de dyreste møblene vi har i huset. Det er jo full forståelig, med tanke at vi tilbringer en tredjedel av livet på dem
Senger som andre møbler blir pakket i flyttepledd. Dersom man vil sikre seg mot støv etc, anbefales det imidlertid å pakke sengene i plast. Da kan man helt enkelt kjøpe fuktsperre plast på byggevareforretning, og skjære til og pakke rundt madrassene. Vær raus med tape når plasten tapes fast.

Å flytte er en ypperlig mulighet til virkelig å gå gjennom det du eier og eventuelt kvitte deg med ting du ikke har brukt på lange tider. Du må spørre deg selv om hvor stor sannsynlighet det vil være for at det kommer til å brukes igjen og eventuelt når. Dette kan være en vanskelig prosess siden mange ting har affeksjonsverdi og mange minner forbundet med dette. Hvis du vil beholde men ikke trenger å ta det med til ny bolig, kan løsningen være å leie et minilager for slike ting.

De møblene og tingene du ikke har bruk for lenger til den nye boligen kan selges på finn.no, bruktmarkeder ol. Du kan også gi bort det du mener andre vil ha mer nytte av hvis du mener du selv ikke kommer til å bruke tingene i nærmeste fremtid og du vil glede noen andre.

Hvor og når begynner jeg?

Hvor tidlig man må være ute når man skal flytte avhenger av hvor langt man skal flytte.

Skal man flytte internt i samme by kan det være tilstrekkelig å bestille flytting et par uker før flyttingen skal skje.

Skal du derimot flytte f.eks fra Nord-Norge til Sør-Norge bør du ha inne en bestilling ca. en mnd før flyttingen skal utføres.

Ved flytting til/fra utlandet anbefaler vi at du er enda tidligere ute.

Dersom du skal flytte fra utlandet og til Norge – trenges følgende dokumenter:

• Innførselsskjema for flyttegods til Norge – klikk her for nedlasting av dokument.
• Kopi av pass
• Laste/inventarliste

Når man skal flytte – er det viktig å melde adresseendring til posten.
Link til adresseendring på posten – Adresseendring

Du må også huske på å melde flytting til folkeregistret.
Ved å følge denne linken kan du melde flytting på nett eller laste ned skjema for flytting:

• Melding om flytting innenlands
Melding om flytting til utlandet
Melding om flytting fra utlandet

  • Pakking og utpakking
  • Lessing og lossing
  • Sikker transport
tips og råd ved flytting